Presni sataraš

Presni sataraš

Količine zadoščajo za dve osebi. Najprej potrebujemo Paradižnik olupimo, odstranimo semena in drobno nasekljamo. Na majhne koščke nasekljamo tudi melancan,…

Zelenjavni suši

Zelenjavni suši

Za eno osebo potrebujemo dve podlagi za suši iz npr. posušenih nori alg ter spodaj navedene sestavine. Namaz: Vse sestavine…

Waldorfska solata

Waldorfska solata

Za okusno solato potrebujemo: Priprava Jabolka in gomolj zelene naribamo ali drobno narežemo ter dodamo izkoščiščene polovičke grozdja ter nekoliko…

Korenček s tahinijevo omako

Korenček s tahinijevo omako

Sestavine zadoščajo za dve do tri osebe. Priprava korenja: Korenje naribamo na manjše trakove, dodamo agavin sirup in žlico limoninega…

Široki rezanci s paradižnikom

Široki rezanci s paradižnikom

Za rezance potrebujemo: Bučke olupimo in jih narežemo na kakšen centimeter široke tanke trakove. To najlažje storimo kar z nožem…

Solatni kvartet z algami

Solatni kvartet z algami

Sestavine zadoščajo za dve osebi. Za pripravo solatnega krožnika potrebujemo: Bučke, korenje, kumare in papriko narežemo na nekaj centimetrov dolge…

Špinačna lazanja

Špinačna lazanja

Za tri osebe potrebujemo: Osnova Bučko po dolžini narežemo na tanke trakove in jih za nekaj minut mariniramo v mešanici…

Samosas – zelenjavni zvitki

Samosas – zelenjavni zvitki

Za osem zavitkov potrebujemo * lanena moka = v kavnem mlinčku zmleta lanena semena Sestavine zmešamo v mešalniku (ali blenderju),…

Poletje na krožniku

Poletje na krožniku

Poletje na krožniku je sestavljeno z zelenjavne podlage, karamelizirane čebule, paradižnikove omake in nepogrešljive dekoracije. Začnimo z osnovnimi sestavinami Vse…

Hrustljavi pizza prigrizki

Hrustljavi pizza prigrizki

Količina: 32 hrustljavih pizza prigrizkov za tri osebe Osnova Vse sestavine premešamo v mešalniku. Maso enakomerno porazdelimo po dveh pladnjih…