Špinačna lazanja

Za tri osebe potrebujemo:

Osnova

  • 2 bučki
  • 2 jž olivnega olja
  • kajenski poper

Bučko po dolžini narežemo na tanke trakove in jih za nekaj minut mariniramo v mešanici olja in popra.

Meso iz orehov

  • 50 g orehov, katere namočimo za eno uro
  • 20 g suhih paradižnikov, katere namočimo za eno uro
  • 1 čž posušenega origana
  • 1 čž žajblja
  • 1 čž agavinega sirupa
  • 1 jž olivnega olja
  • kajenski poper

Premešamo v mešalniku.

Sir iz makadamij

  • 150 g rumene paprike
  • 125 g makadamij
  • 3 cl vode
  • 1 jž limoninega soka
  • 1 jž svežega peteršilja
  • 1 čž svežega timijana

Premešamo v mešalniku.

Paradižnikova omaka

  • 200 g paradižnika
  • 10 g suhih paradižnikov, katere namočimo za eno uro
  • 1 datelj
  • 1 strok česna
  • 1 jž olivnega olja
  • 1 jž limoninega soka
  • 1 čž suhega organa

Premešamo v mešalniku.

Pesto iz bazilike

  • 25 g orehov
  • 10 g listov sveže bazilike
  • 1 jž olivnega olja
  • 1 čž limoninega soka
  • pol stroka česna

Premešamo v mešalniku.

Plast špinače

  • 150 g špinače
  • 1 čž suhega origana
  • 1 čž olivnega olja

Špinačo drobno narežemo in mariniramo eno uro v mešanici origana in olja.

Priprava

Vsako od treh lazanj pripravimo na svojem krožniku. Prvo plast naredimo iz trakov bučk kateri se prekrivajo, in sicer v obliki kvadrata velikosti 10×10 cm. Nanesemo plast mesa (cca. 25g), sledi ji plast sira (cca. 50g), plast paradižnikove omake (cca. 40 g) in plast pesta. Vrstni red nanosa plasti še enkrat ponovimo, zaključimo pa s plastjo špinače, katero prekrijemo še s tretjo plastjo bučk. Okrasimo in ponudimo.

Legenda:

  • jž = jedilna žlica
  • čž = čajna žlička

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi