Presni sataraš
Količine zadoščajo za dve osebi.
Najprej potrebujemo
- 1 kg zrelih paradižnikov
- srednje velik melancan (300 g)
- majhno čebulo
- papriko (najbolje rdečo)
- strok česna
Paradižnik olupimo, odstranimo semena in drobno nasekljamo. Na majhne koščke nasekljamo tudi melancan, papriko, česen in čebulo. Sestavine razdelimo na enega ali več pladnjev in postavimo v dehidrator (ali v pečico na 50 °C pri rahlo odprtih vratih) za tri do štiri ure.
Še omaka
- 20 g suhih paradižnikov
- en svež paradižnik
- pol skodelice sončničnih semen (50 g)
- sok polovice limone
- 3 jž olivnega olja
- čž kajenskega popra
- čž agavinega sirupa
Suhe paradižnike in sončnična semena namakamo med tem, ko se zelenjava suši. Vse sestavine v mešalniku zmešamo v gladko zmes.
Posušeno zelenjavo in omako enakomerno premešamo in postrežemo.
Dober tek!