Hrustljavi pizza prigrizki

Količina: 32 hrustljavih pizza prigrizkov za tri osebe

Osnova

  • 80g lanenih semen
  • 80g mletih lanenih semen
  • 300g paradižnika
  • 250g suhih paradižnikov, namočenih dve uri
  • 1jž limoninega soka
  • 8 lističev sveže bazilike
  • 1jž posušenega origana
  • 1jž posušene bazilike
  • 1jž posušenega majarona
  • 120g čebule
  • 1 strok česna

Vse sestavine premešamo v mešalniku.

Maso enakomerno porazdelimo po dveh pladnjih dehidratorja ter z lopatico nakažemo reze, ki razdelijo maso na 16 kvadratov. Postavimo v dehidrator na temperaturo 41ºC za tri ure, obrnemo in na enaki temperaturi dehidriramo še 12 ur.

Sir iz pinjol

  • 60g pinjol
  • 75g makadamije
  • 2jž limoninega soka
  • 60ml vode

Vse skupaj dobro premešamo v mešalniku.

Paradižnikova omaka

  • 200g paradižnikov
  • 100g suhih paradižnikov, namočenih dve uri
  • 2 dateljna
  • 1 strok česna
  • 2jž olivnega olja
  • 4 lističi sveže bazilike
  • 1jž posušenega origana
  • 2jž limoninega soka

Premešamo v blenderju dokler masa ne postane gladka.

Pesto

  • 20g oz. 60 lističev sveže bazilike
  • 1jž suhega zmletega rožmarina
  • 30g pinjol
  • 1jž olivnega olja
  • 2jž limoninega soka

Vse sestavine nekoliko premešamo v mešalniku.

Priprava hrustljavih pizza prigrizkov

Na hrustljavo osnovo najprej razmažemo sir iz pinjol, nato paradižnikovo omako, za konec pa še pesto. Po želji po vrhu potresemo še drobno narezane olive.

Legenda:
jž = jedilna žlica

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi