Hrustljavi pizza prigrizki
Količina: 32 hrustljavih pizza prigrizkov za tri osebe
Osnova
- 80g lanenih semen
- 80g mletih lanenih semen
- 300g paradižnika
- 250g suhih paradižnikov, namočenih dve uri
- 1jž limoninega soka
- 8 lističev sveže bazilike
- 1jž posušenega origana
- 1jž posušene bazilike
- 1jž posušenega majarona
- 120g čebule
- 1 strok česna
Vse sestavine premešamo v mešalniku.
Maso enakomerno porazdelimo po dveh pladnjih dehidratorja ter z lopatico nakažemo reze, ki razdelijo maso na 16 kvadratov. Postavimo v dehidrator na temperaturo 41ºC za tri ure, obrnemo in na enaki temperaturi dehidriramo še 12 ur.
Sir iz pinjol
- 60g pinjol
- 75g makadamije
- 2jž limoninega soka
- 60ml vode
Vse skupaj dobro premešamo v mešalniku.
Paradižnikova omaka
- 200g paradižnikov
- 100g suhih paradižnikov, namočenih dve uri
- 2 dateljna
- 1 strok česna
- 2jž olivnega olja
- 4 lističi sveže bazilike
- 1jž posušenega origana
- 2jž limoninega soka
Premešamo v blenderju dokler masa ne postane gladka.
Pesto
- 20g oz. 60 lističev sveže bazilike
- 1jž suhega zmletega rožmarina
- 30g pinjol
- 1jž olivnega olja
- 2jž limoninega soka
Vse sestavine nekoliko premešamo v mešalniku.
Priprava hrustljavih pizza prigrizkov
Na hrustljavo osnovo najprej razmažemo sir iz pinjol, nato paradižnikovo omako, za konec pa še pesto. Po želji po vrhu potresemo še drobno narezane olive.
Legenda:
jž = jedilna žlica