Solatni kvartet z algami
Sestavine zadoščajo za dve osebi.
Za pripravo solatnega krožnika potrebujemo:
- 200g bučk
- 200g kumare
- 100g korenja
- 100g rdeče paprike
- pol skodelice namočenih sončničnih semen (50g)
Bučke, korenje, kumare in papriko narežemo na nekaj centimetrov dolge tanke trakove. V kolikor nas čas ne preganja, lahko za kakšno uro namočimo sončnična semena, ni pa nujno.
In še preliv:
- dva lista alg Nori
- sok polovice limone
- strok česna
- čz ingverja
- sezamovo olje
Česen in ingver drobno nasekljamo, dodamo limonin sok, sezamovo olje in vse skupaj dobro premešamo s pripravljeno zelenjavo. Alge natrgamo ali razrežemo na manjše koščke in jih za kratek čas namočimo v preliv.
Zelenjavi dodamo preliv, premešamo in postrežemo.
Solati se odlično poda sojina omaka, jaz je nisem dodal, ker mi nikakor ne uspe najti presne različice – vsaj ne pri nas. Dober tek!