Presni ferrero rocher iz petih sestavin
Najboljše sladice so tiste res preproste. Presni ferrero rocher je božanska kombinacija čokolade in lešnikov. Pripravljeno v pol ure, trajajo pa nekje pet minut.
Sestavine za približno 15 kroglic:
- 200 g lešnikov
- 3 žlice kakava
- 4 žlice javorjevega ali agavinega sirupa
- žlička vanilije
- ščep soli
Priprava:
- v mešalniku do drobnega zmešaj 150 g lešnikov
- dodaj kakav, javorjev ali agavin sirup, vanilijo in sol in dobro premešaj
- oblikuj v kroglice, v vsako pa dodaj še en cel lešnik
- pri oblikovanju pomaga, če rahlo navlažiš dlani z vodo
- ostale lešnike na grobo nasekljaj z nožem, nato pa vsako kroglico posebej povaljaj v nasekljanih lešnikih
- pri receptu lahko uporabiš tudi pražene lešnike
- postrežeš lahko takoj, še boljše pa so, če kakšno uro odstojijo v hladilniku
Dober tek!