Beli čokoladni prsti
Sestavine
BELA ČOKOLADA

- 100 g kakavovega masla
- 150 g indijskih oreščkov
- 3 jž agavinega sirupa
- vanilija
TEMNA ČOKOLADA
- 50 g kakavovega masla
- 30 g kakava v prahu
- ščepec soli
- sladilo po okusu
- goji jagode za dekoracijo
Priprava
Indijske oreščke sprva zmelji v drobno moko. Dodaj stopljeno kakavovo maslo, agavin sirup in vanilijo. Dobro premešaj v blenderju ali mešalniku. Oblikuj centimeter visok kvadrat in postavi v hladilnik. Če je masa preveč tekoča jo pred oblikovanjem za par minut postavi v hladilnik.
Ko je bela čokolada ohlajena in popolnoma trda jo nareži na za prst široke pravokotnike.
Vmes pripravi temno čokolado tako, da stopljenemu kakavovemu maslu dodaš kakav v prahu, sol in po želji še sladilo po okusu. Dobro premešaj z metlico. Ohlajene koščke bele čokolade do polovice namoči v temno čokolado in po želji okrasi z drbljenimi goji jagodami.
Postavi v hladilnik in postrezi ohlajeno.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa
