Lahkotna lešnikova torta
Neverjetno lahkotna lešnikova torta. Skupaj s čokoladno osnovo te popelje v pravo eksplozijo okusov. Agar agar lahko nadomestiš tudi z želatino.
Sestavine
OSNOVA
- 150 g mandljev
- 150 g datljev
- 3 jž kakava v prahu
- ščepec soli
NADEV
- 4 dl kokosovega mleka
- 200 g lešnikov
- 5 jž agave ali eritritola (sladkaj po okusu)
- vanilija v prahu
- agar agar
Priprava
- za osnovo sprva zmelji mandlje v mešalniku na drobno
- dodaj datlje, kakav v prahu in sol in dobro premešaj
- enakomerno razporedi po tortnem modelu (v receptu uporabljen model premera 20 cm)
- za nadev v blenderju do gladkega premešaj kokosovo mleko, lešnike, sladilo in vanilijo
- pripravi agar agar (lahko uporabiš želatino, če te ne moti, da je živalskega izvora) tako, da v 1 dl hladne vode vmešaš dve žlici agarja, mešaš do vretja in priliješ k osnovi v blender
- še enkrat premešaj in prelij čez osnovo
- postavi v hladilnik za vsaj pol ure
- po želji okrasi z drobljenimi kakavovimi zrni
Dober tek!
Partnerja Presno.si in SKETA.si sta družbi Gorenje in Mercator.
Recept je zate pripravil Sašo Šketa