Čokoladna torta z lešniki

Sestavine

OSNOVA

NADEV

  • 1 večji avokado (ali 2 manjša)
  • 50 g kakava v prahu
  • 120 g dateljnov
  • 1 dl vode
  • vanilija v prahu
  • šcepec soli
  • 50 g lešnikov

Priprava

Mandlje in lešnike sprva zmelji v nekoliko bolj grobo moko. Dodaj dateljne in dobro premešaj v mešalniku. Enakomerno razporedi po tortnem modelu in dobro pritisni ob dno (v receptu uporabljen model premera 20 cm).

Nadev pripravi tako, da sprva v mešalniku ali blednerju zmešaš dateljne in vodo. Mešaj dokler ne dobiš čimbolj fine paste. Dodaj avokado, kakav, vanilijo in sol. Dobro premešaj in razporedi po osnovi.

Torto okrasi z drobljenimi lešniki (lahko jih tudi vmešaš v čokoladni nadev).

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi