Čokoladna torta z lešniki
Sestavine
OSNOVA
NADEV
- 1 večji avokado (ali 2 manjša)
- 50 g kakava v prahu
- 120 g dateljnov
- 1 dl vode
- vanilija v prahu
- šcepec soli
- 50 g lešnikov
Priprava
Mandlje in lešnike sprva zmelji v nekoliko bolj grobo moko. Dodaj dateljne in dobro premešaj v mešalniku. Enakomerno razporedi po tortnem modelu in dobro pritisni ob dno (v receptu uporabljen model premera 20 cm).
Nadev pripravi tako, da sprva v mešalniku ali blednerju zmešaš dateljne in vodo. Mešaj dokler ne dobiš čimbolj fine paste. Dodaj avokado, kakav, vanilijo in sol. Dobro premešaj in razporedi po osnovi.
Torto okrasi z drobljenimi lešniki (lahko jih tudi vmešaš v čokoladni nadev).
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa