Matcha kokos cheesecake
Sestavine
OSNOVA
- 150 g datljev
- 150 g mandljev
- 3 jž kakava v prahu
- 1 čž vanilije v prahu
- ščepec soli
NADEV
- 400 ml kokosovega mleka
- 100 g indijskih oreščkov
- 8 jž agavinega sirupa
- 5 jž stopljenega kokosovega olja
- 1 jž matcha čaja
- 10 g agar agar
Priprava
Mandlje za osnovo najprej zmelji v fino moko. Dodaj datlje, kakav, vanilijo in sol. Dobro premešaj in razporedi po tortnem modelu (uporabljen model premera 20 cm).
Za nadev je najbolje, da uporabiš kokosovo mleko s pločevinke. Alternativa je, da v 3-4 dl vode dodaš 50 g kokosovih kosmičev (moke) in dobro premešaš v blenderju.
Kokosovemu mleku dodaj indijske oreščke, agavo in stopljeno kokosovo olje. Premešaj v blenderju do gladkega. Na koncu dodaj še matcha čaj in premešaj. Če želiš zeleno barvo in
nimaš matche uporabi spirulino / chlorelo / ječnenovo ali pšenično travo.
V 1 dl hladne vode vmešaj 10 g agar agarja in zavri. Dodaj k masi za nadev in dobro premešaj. Prelij čez osnovo za torto in postavi v hladilnik za 30 minut do ene ure.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa