Matcha kokos cheesecake

Sestavine

OSNOVA

  • 150 g datljev
  • 150 g mandljev
  • 3 jž kakava v prahu
  • 1 čž vanilije v prahu
  • ščepec soli

NADEV

Priprava

Mandlje za osnovo najprej zmelji v fino moko. Dodaj datlje, kakav, vanilijo in sol. Dobro premešaj in razporedi po tortnem modelu (uporabljen model premera 20 cm).

Za nadev je najbolje, da uporabiš kokosovo mleko s pločevinke. Alternativa je, da v 3-4 dl vode dodaš 50 g kokosovih kosmičev (moke) in dobro premešaš v blenderju.

Kokosovemu mleku dodaj indijske oreščke, agavo in stopljeno kokosovo olje. Premešaj v blenderju do gladkega. Na koncu dodaj še matcha čaj in premešaj. Če želiš zeleno barvo in
nimaš matche uporabi spirulino / chlorelo / ječnenovo ali pšenično travo.

V 1 dl hladne vode vmešaj 10 g agar agarja in zavri. Dodaj k masi za nadev in dobro premešaj. Prelij čez osnovo za torto in postavi v hladilnik za 30 minut do ene ure.

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi