Kivijeva strnjenka z meliso, pistacijami in medom

Sveža kivijeva strnjenka z meliso je lahkotna sladica, ki jo dopolnijo pistacije z medom. Privošči si kozarec zdravja in sonca. Količine zadoščajo za 4 porcije.

Sestavine

  • 4 kiviji
  • 400 ml kokosovega mleka
  • šop sveže melise
  • 50 ml agavinega sirupa
  • 50 g pistacij
  • 3 žlice medu
  • žlička agar agarja
  • ščep soli

Postopek

  1. kivije olupi in odstrani sredice
  2. v blenderju premešaj kokosovo mleko, kivi in svežo meliso do gladkega in precedi skozi cedilo
  3. dodaj agavin sirup in sol; dobro premešaj
  4. v kozico dodaj pol decilitra vode in žličko agar agarja
  5. vodo in agar dobro premešaj in segrej do vretja
  6. mešanico agarja nato vmešaj k preostali, dobro premešaj in vlij v kozarčke
  7. postavi v hladilnik in počakaj eno uro, da se dobro strdi
  8. okrasi z nasekljanimi pistacijami in medom

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi