Malinina torta s kakavom
Sestavine
OSNOVA
- 200 g mandljev
- 150 g datljev
- 2 jž kokosovega olja
- 1 jž kakava v prahu
NADEV
- 200 g malin
- 250 g datljev
- 4 jž kokosovega olja
- 1 jž kakava v prahu
- 0,5 – 1 dcl vode
- 2 banani (opcijsko)
Priprava
Za osnovo mandlje, datlje, kokosovo olje in kakav v prahu dobro premešamo v mešalniku. Razporedimo po tortnem modelu (količine so prilagojene za model premera 26 cm).
Nadev pripravimo tako, da zmešamo maline, datlje, kokosovo olje, vodo in kakav do gladkega. Na osnovo najprej razporedimo narezani banani (opcijsko) in povrh razmažemo še nadev. Uporabimo lahko sveže ali zamrznjene maline.
Postavimo v hladilnik za nekaj ur in postrežemo.
Dober tek!