Cheesecake s čokolado
Osnova
- 100 gramov mletih orehov
- 2 jž kakava v prahu
- 2 jž agavinega nektarja
- 1 jž kokosovega olja
Nadev
- 100 gramov indijskih oreščkov
- 1 Granny Smith jabolko (ali po okusu)
- 10 jž agavinega nektarja
- 2 jž kokosovega olja
- sok polovice limone
- ekstrakt vanilije
Čokoladni preliv
- 2 jž kakava v prahu
- 1 jž kokosovega olja
- 1 jž agavinega nektarja
Priprava
Za osnovo zmešamo mlete orehe s preostalimi sestavinami in enakomerno razporedimo po tortnem modelu (premera 20 cm ali manj). Odstavimo v hladilnik in pripravimo nadev.
Indijske oreščke predhodno namočimo za vsaj eno uro. Skupaj z olupljenim jabolkom in ostalimi vsebinami premešamo v mešalniku do gladkega. Razporedimo po osnovi.
Čokoladni preliv pripravimo tako, da rahlo segrejemo kokosovo olje, dodamo kakav in agavo. Premešamo in prelijemo povrh nadeva. Odstavimo v hladilnik ali zamrzovalnik in postrežemo ohlajeno.
Dober tek!