Rožičeva raffaello pita
Sestavine
OSNOVA
- 150 g datljev
- 100 g orehov
- 50 g mandljev
- 50 g rožičeve moke
- 1 čž vanilije v prahu
- ščepec soli
NADEV
- 100 g kokosove moke (kosmiči)
- 150 g indijskih oreščkov
- 4 jž kokosovega olja
- 6 jž agavinega sirupa
- 1 dl vode
- 1 čž vanilije v prahu
Priprava
Orehe in mandlje sprva zmelji v moko. Dodaj datlje, rožičevo moko, vanilijo in sol. Dobro premešaj v mešalniku in razporedi po tortnem modelu (v receptu je uporabljen model s premerom 20 cm). Ob robovih modela oblikuj za dva prsta visok rob.
Nadev pripraviš tako, da sprva indijske oreščke zmelješ v moko, dodaš kokosovo moko, stopljeno kokosovo olje, agavin sirup, vodo in vanilijo. Premešaš v mešalniku in razporediš po osnovi.
Postavi v hladilnik za vsaj eno uro. Ko se strdi okrasi še s celimi mandlji.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa