Češpljeva torta
Sestavine
OSNOVA
- 150 g mandljev
- 100 g datljev
- 2 jž kokosovega olja
- čž vanilije
- ščepec soli
NADEV
- 350 g češpelj
- en avokado
- 8 jž kokosovega olja
- 4 jž agavinega sirupa (ali po okusu)
- čž vanilije
- (po okusu rum ali aroma ruma)
Priprava
Mandlje dobro zmeljemo v mešalniku, dodamo datlje, stopljeno kokosovo olje, vanilijo in sol in ponovno premešamo. Enakomerno razporedimo po tortnem modelu (sestavine v receptu so prilagojene modelu premera 20 cm).
Češplje izkoščičimo in jih skupaj z avokadom, kokosovim oljem, agavo, vanilijo in po želji rumom, premešamo do gladkega v mešalniku ali blednerju. Nič ni narobe, če v nadevu ostanejo manjši koščki olupkov, dodajo lep detajl.
Nadev razporedimo po osnovi in postavimo za nekaj ur v hladilnik. Torto okrasimo s svežim sadjem in postrežemo.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa