Figova pita s temno čokolado
Sestavine
OSNOVA
- 150 g mandljev
- 150 g datljev
- 4 jž kakava v prahu
- 2 čž cimeta v prahu
NADEV
- 1 avokado
- 50 g kakava v prahu
- 2 jž kokosovega olja
- 2 čž vanilije v prahu
- 1 dl vode
- 7 jž agave
- 3 – 4 sveže fige (lahko tudi več, po okusu)
Priprava
Mandlje, datlje, kakav in cimet dobro premešamo v mešalniku in razporedimo po tortnem modelu (v receptu uporabljen model premera 20 cm). Ob robovih modela oblikujemo tudi dober centimeter visok rob.
Nadev pripravimo tako, da avokado, kakav, kokosovo olje, vanilijo, vodo in agavo v mešalniku ali blenderju premešamo do gladkega. Enakomerno razporedimo po osnovi in povrh okrasimo s tanko narezanimi svežimi figami.
Hranimo v hladilniku.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa