Mangova torta
Mangova presna torta, ki spominja na lahkoten cheesecake. Uporabi zrel mango, agar agar lahko nadomestiš z ustrezno količino želatine.
Sestavine
OSNOVA
- 200 g indijskih oreščkov
- 100 g datljev
- 3 jž kokosovega olja
NADEV
- 2 zrela manga
- 50 g mletega kokosa
- 3 dl vode
- 4 jž kokosovega olja
- 2 čž kardamoma
- 6 g agar agar
- sladilo po okusu
Priprava
Osnovo pripravimo tako, da v mešalniku sprva do drobnega zmeljemo indijske oreščke, nato dodamo datlje in kokosovo olje in vse ponovno premešamo. Enakomerno razporedimo po tortnem modelu (v receptu je bil uporabljen model premera 20 cm).
Za nadev najprej v blenderju premešamo mleti kokos in vodo, da dobimo kokosovo mleko. Dodamo nasekljan mango, kokosovo olje in kardamom. Zmešamo do gladkega.
V 1 dl vode raztopimo približno 6 g agar agarja (približno 1 žlica), premešamo in segrejemo do vretja. Počakamo, da se nekoliko ohladi in prilijemo k nadevu. Premešamo, razporedimo po tortni osnovi in postavimo v hladilnik, da se strdi.
Torto okrasimo s čokoladnim prelivom.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa