Čokoladni browniji s pomarančo
Sestavine
OSNOVA
- 200 g mandljev
- 200 g datljev
- 50 g kakava v prahu
- 1 dl vode
- pomarančna lupinica ali aroma
- sol
- aroma ruma (po želji)
ČOKOLADA
- 100 g kokosovih kosmičev
- 6 jž stopljenega kokosovega olja
- 6 jž agavinega sirupa
- 50 g kakava v prahu
- 1 čž vanilije v prahu
Priprava
Za osnovo mandlje in datlje dobro premešamo v mešalniku. Dodamo kakav, vodo, pomarančno lupinico (cel manjši paket), sol in po želji še aromo ruma. Ponovno premešamo in razporedimo v pravokotno obliko v višini enega prsta. Odstavimo v hladilnik in pripravimo čokolado.
Čokoladni del pripravimo tako, da sprva v mešalniku nekaj časa (vsaj kakšno minuto) mešamo kokosove kosmiče. Dobiti želimo čim bolj fino moko. Dodamo stopljeno kokosovo olje, kakav v prahu, agavo in vanilijo. Dobro premešamo in prelijemo čez osnovo.
Pustimo v hladilniku, da se strdi (najbolje čez noč), narežemo na kocke in postrežemo.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa