Višnjeva torta s čokolado

Višnjeva presna torta, ki jo lahko pripraviš s svežimi ali zamrznjenimi višnjami. Povrh pa še malo čokolade za širši nasmeh.

Sestavine

OSNOVA

NADEV

  • 150g indijskih oreščkov
  • 200 g višenj (lahko zamrznjene)
  • 3 jž kokosovega olja (stopljeno)
  • 4 jž agave
  • čž vanilije v prahu
  • žlička agar agarja

ČOKOLADNI PRELIV

  • 2 jž kokosovega olja
  • 3 jž kakava v prahu
  • 1 jž agave (ali po okusu)

Priprava

Mandlje, datlje in brusnice dobro premešaj v mešalniku in enakomerno oblikuj po tortnem modelu (v receptu je bil uporabljen model premera 20 cm).

Vse sestavine za nadev razen agar agarja do gladkega premešaj v mešalniku. Na koncu ločeno zmešaj pol decilitra vode in agar agar. Dobro premešaj in zavri. Prilij k višnjevemu nadevu in ponovno dobro premešaj.

Nadev prelij čez tortno osnovo in postavi v hladilnik, da se strdi.

Za zaključek pripravi še čokoladni preliv tako, da stopiš kokosovo olje, dodaš kakav, agavo in dobro premešaš. Okrasi po navdihu!

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi