Višnjeva torta s čokolado
Višnjeva presna torta, ki jo lahko pripraviš s svežimi ali zamrznjenimi višnjami. Povrh pa še malo čokolade za širši nasmeh.
Sestavine
OSNOVA
NADEV
- 150g indijskih oreščkov
- 200 g višenj (lahko zamrznjene)
- 3 jž kokosovega olja (stopljeno)
- 4 jž agave
- čž vanilije v prahu
- žlička agar agarja
ČOKOLADNI PRELIV
- 2 jž kokosovega olja
- 3 jž kakava v prahu
- 1 jž agave (ali po okusu)
Priprava
Mandlje, datlje in brusnice dobro premešaj v mešalniku in enakomerno oblikuj po tortnem modelu (v receptu je bil uporabljen model premera 20 cm).
Vse sestavine za nadev razen agar agarja do gladkega premešaj v mešalniku. Na koncu ločeno zmešaj pol decilitra vode in agar agar. Dobro premešaj in zavri. Prilij k višnjevemu nadevu in ponovno dobro premešaj.
Nadev prelij čez tortno osnovo in postavi v hladilnik, da se strdi.
Za zaključek pripravi še čokoladni preliv tako, da stopiš kokosovo olje, dodaš kakav, agavo in dobro premešaš. Okrasi po navdihu!
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa