Limonini kolački
Sestavine
OSNOVA
- 150 g datljev
- 75 g mandljev
- 75 g indijskih oreščkov
- limonina lupina (ena cela limona)
KREMA
- 200 g indijskih oreščkov
- 5 jž agave
- 1 dl vode
- 3 jž kokosovega olja (stopljenega)
- 3 jž kakavovega olja (stopljenega)
- 2 jž vanilije v prahu
- ščepec soli
Priprava
Osnovo pripravi tako, da v mešalniku sprva zmelješ mandlje in indijske oreščke v moko. Dodaj limonino lupino, datlje in ponovno dobro premešaj. Razporedi v modele za muffine in postavi v hladilnik (količine zadoščajo za približno štiri kolačke).
Indijske oreščke, ki jih uporabiš za kremo lahko predhodno namakaš nekaj ur. V blenderju sprva do gladkega premešaj vse sestavine, na koncu dodaj še stopljeno kokosovo in kakavovo olje. Namesto kakavovega lahko uporabiš tudi samo kokosovo olje.
Pripravljeno kremo postavi v hladilnik za približno eno uro. Masa se mora strditi toliko, da krema ohrani obliko, ko jo dodaš na osnovo za kolačke.
Kremo dodaj v vrečko za dekoriranje in z njo okrasi kolačke.
Hrani v hladilniku.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa