Presni Bounty
Za vse ljubitelje kokosa je tu recept za preprost presni Bounty. Temna čokolada in kokos te v hipu popeljeta v lepše kraje 🙂
Sestavine za 10 manjših Bountyjev:
- 200 g kokosove moke (ne fino mlete, navadne)
- 400 ml konzerva polnomastnega kokosovega mleka
- 3 žlice stopljenega kokosovega olja
- 5 žlic agavinega sirupa
- žlička vanilijevega ekstrakta
- ščep soli
- 250 g temne čokolade
Priprava:
- polovico kokosove moke najprej mešaj v multipraktiku 10 minut, da se zmelje res na fino
- dodaj drugo polovico kokosove moke, strjen del kokosovega mleka (tekočino uporabi za smoothie), kokosovo olje, agavo, vanilijo in sol
- vse dobro premešaj in oblikuj večji kvadrat višine 1 – 2 cm
- osnovo za Bounty daj v zamrzovalnik za 20 minut, vmes pa stopi čokolado nad vodno kopeljo (če želiš pripraviti svoj čokoladni obliv glej spodaj)
- kokosovo osnovo nareži na dober centimeter široke palčke in jih namoči v stopljeno čokolado
- postavi na rešetke in počakaj, da se čokolada strdi
Nasveti:
Fino je, da Bounty hraniš v hladilniku. Preden ga želiš pojest je najbolje, da stoji kakšnih 10 minut na sobni temperaturi. Seveda ga lahko poješ tudi takoj 😉
Kokosovo mleko v konzervi je ponavadi ločeno na strjeno kremo in tekoči del. Če tega pri tebi ni, ga pred uporabo daj v hladilnik, da se krema strdi. Preveri tudi, če imaš res polnomastno kokosovo mleko.
Če želiš svojo presno čokolado zmešaj 200 g stopljenega kakavovega masla, 60 g agavinega sirupa, 50 g kakava v prahu in malce vanilije.
Dober tek!