Kremni pesto iz avokada, pinjol in bazilike
Fantastično okusen pesto odlično poveže vse okuse, ki jih postrežeš poleg. Postrezi z bučkinimi rezanci, testeninami, narezano zelenjavo ali kar namaži na kruh.
Sestavine:
- 70 g pinjol
- 2 zrela avokada
- 30 g sveže bazilike; grobo nasekljane
- 3 žlice olivnega olja
- Sol
Priprava:
- Testenine skuhaj po navodilih na embalaži.
- Vmes v ponvi popraži pinjole. To bo trajalo okoli 3 minute.
- V manjšem multipraktiku (morda bi šlo tudi s paličnim mešalnikom) zmelji pinjole. Nato dodaj še avokado, baziliko, olivno olje ter sol po okusu. Dobro zmiksaj.
- Pesto vmešaj v skuhane in odcejene testenine.
Nasvet:
Jaz rada kremastost razbijem z malo kislosti, zato sem dodala še žlico paradižnikove omake. Odlično bi pasal tudi limonin sok.
Za malo pikantnosti dodaj čili v prahu.
Dober tek!
Recept je pripravila Klara Avsenik, www.curryandlove.com.