Rezanci z mozzarello
Široki rezanci
- 250g korenja
- 200g bučk
- 200g majhnih paradižnikov
- 1jž bazilike
- 1jž rožmarina
- 1jž soli
Paradižnike narežemo na četrtine. Korenje in bučke z rezalnikom ali lupilnikom narežemo na trakove in jih v skledi rahlo premešamo s soljo, da se omehčajo. Pustimo stati dokler ne pripravimo mozzarelle in omake, nato pa sol speremo z zelenjave ter jo posušimo s serveto. Dodamo preostale sestavine.
Mozzarella iz makadamij
- ½ skodelice makadamij
- ½ skodelice indijskih oreščkov
- 1jž tamarija
- 1jž limoninega soka
- 60ml vode
Sestavine dobro premešamo, da dobimo gladko maso.
Omaka iz rdeče paprike
- ½ skodelice indijskih oreščkov
- 1 rdeča paprika
- 1jž tamarija
- 1jž limoninega soka
- 1jž agave
- 50g vode
Sestavine dobro premešamo, da dobimo gladko maso.
Priprava
Mozzarello z rokami rahlo vmešamo k širokim rezancem, damo na krožnik ter prelijemo še z omako iz rdeče paprike. Postrežemo.
Naj na koncu še dodava, da je jed izvrstna, verjetno zaradi nekoliko bolj sladkega kremnega okusa kot smo ga sicer vajeni za kosilo. Vendar pa naju to (da je jed izvrstna in sladka) ne preseneča toliko, saj gre za priredbo recepta Russella Jamesa.