Zelenjavni taco
Za dve osebi potrebujemo:
Tortilji
- 70g sončničnih semen
- 200g bučk
- pol avokada
- 1 strok česna
- ¼ čebule
- kumina
- kajenski poper
Sončnična semena namočimo za osem ur in nato kalimo en dan. Vse sestavine zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso, katero nato razmažemo na dva pladnja sušilnika v obliki kroga premera približno 20cm. Sušimo pri 41°C šest ur na eni strani in nato še pol ure na drugi.
Zelenjava
- 150g zelene paprike
- 150g paradižnika
- 100g bučk
- pol avokada
- pol čebule
- 1 strok česna
- 1jž kumine
- kajenski poper
- sok pol limone
- solata
Papriko, paradižnik, bučke, avokado in čebulo narežemo na centimetrske kocke in rahlo vmešamo v mešanico drobno narezanega česna, kumine, popra in soka limone ter pustimo na sobni temperaturi pol ure. Mešanico nato razporedimo na pladenj dehidratorja in sušimo eno uro pri 41°C.
Salsa
- 200g paradižnikov
- 40g suhih paradižnikov
- ¼ čebule
- 1 strok česna
- kumina
Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso.
Sir
- 50g indijskih oreščkov
- 50g makadamij
- 50ml vode
- 1jž limoninega soka
Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso.
Priprava
Polovico tortilje prekrijemo s solato, nanjo pa razporedimo že pripravljeno zelenjavo ter vse skupaj pokrijemo s prazno polovico tortilje. Po želji krožnik dekoriramo s solato, katero obložimo s salso in sirom.