Zelenjavni taco

Za dve osebi potrebujemo:

Tortilji

  • 70g sončničnih semen
  • 200g bučk
  • pol avokada
  • 1 strok česna
  • ¼ čebule
  • kumina
  • kajenski poper

Sončnična semena namočimo za osem ur in nato kalimo en dan. Vse sestavine zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso, katero nato razmažemo na dva pladnja sušilnika v obliki kroga premera približno 20cm. Sušimo pri 41°C šest ur na eni strani in nato še pol ure na drugi.

Zelenjava

  • 150g zelene paprike
  • 150g paradižnika
  • 100g bučk
  • pol avokada
  • pol čebule
  • 1 strok česna
  • 1jž kumine
  • kajenski poper
  • sok pol limone
  • solata

Papriko, paradižnik, bučke, avokado in čebulo narežemo na centimetrske kocke in rahlo vmešamo v mešanico drobno narezanega česna, kumine, popra in soka limone ter pustimo na sobni temperaturi pol ure. Mešanico nato razporedimo na pladenj dehidratorja in sušimo eno uro pri 41°C.

Salsa

  • 200g paradižnikov
  • 40g suhih paradižnikov
  • ¼ čebule
  • 1 strok česna
  • kumina

Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso.

Sir

  • 50g indijskih oreščkov
  • 50g makadamij
  • 50ml vode
  • 1jž limoninega soka

Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso.

Priprava

Polovico tortilje prekrijemo s solato, nanjo pa razporedimo že pripravljeno zelenjavo ter vse skupaj pokrijemo s prazno polovico tortilje. Po želji krožnik dekoriramo s solato, katero obložimo s salso in sirom.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi