Rožičevo pecivo

Osnova

  • 1 skodelica brazilskih oreščkov
  • 1 skodelica dateljnov

Sestavini zmešamo v mešalniku.

Biskvit

  • 2 skodelici indijskih oreščkov
  • 1 skodelica rožičeve moke
  • 1 skodelica vode
  • 3 jž agave
  • 15 g kokosove maščobe
  • vanilija

V blenderju najprej fino zmeljemo indijske oreščke, nato dodamo še preostale sestavine (kokosovo maščobo dodamo staljeno) in premešamo, da dobimo gladko maso.

Marinirana jabolka

  • 1 skodelica naribanih jabolk
  • 1 jž agave
  • 1 jž limoninega soka

Naribana jabolka mariniramo v agavi in limoninem soku.

Glazura

  • 40 g kokosove maščobe
  • 30 g kakava v prahu
  • 3 jž agave

V stopljeno kokosovo maščobo vmešamo kakav in agavo.

Priprava

Mešanico za osnovo vtisnemo v dno modela (naš je bil velik 18 cm x 28 cm). Marinirana jabolka z žlico rahlo vmešamo v biskvitno maso in mešanico nanesemo na osnovno plast. Tako pripravljeno pecivo postavimo za nekaj časa v hladilnik, nato pa ga enakomerno prelijemo s glazuro in ponovno postavimo v hladilnik, da se glazura strdi in prepojijo okusi.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi