Začinjena bučna torta
Sestavine
OSNOVA
- 100 g orehov
- 50 g kokosove moke
- 100 g datljev
- 50 g suhih marelic
- 2 jž kokosovega olja
NADEV
- 350 g buče maslenke
- 150 g indijskih oreščkov
- 6 jž kokosovega olja
- 1 dl agavinega sirupa
- sok ene pomaranče
- sok ene limone
- 1 čž cimeta
- 1 čž ingverja v prahu
- 1 čž muškatnega oreščka
- 1 čž klinčkov
Priprava
V mešalniku najprej zmelji orehe, dodaj datlje, suhe marelice, kokosovo moko in kokosovo olje. Dobro premešaj. Datlje in marelice lahko predhodno namočiš v vodo, da se zmehčajo.
Razporedi po tortnem modelu. Uporabljen je bil model premera 20 cm.
Nadev pripravi tako, da olupiš in nasekljaš bučo. Skupaj z indijskimi oreščki, stopljenim kokosovim oljem, agavinim sirupom, sokom pomaranče in limone in dišavami do gladkega premešaj v blenderju. Prelij čez tortno osnovo in postavi čez noč v hladilnik, da se strdi.
Postrezi ohlajeno.
Recept je bil pripravljen v okviru Mercator KuhaM izziva.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa