Presna pohorska omleta
Za šest slastnih omlet potrebujemo:

Testo
- 5 banan
- 1/2 skodelice dateljnov
- 1/2 čž muškatnega oreščka
Nadev
- 2 skodelici indijskih oreščkov (namočenih čez noč)
- 5 banan
- 10 jž agavinega sirupa
- 1/2 kg sezonskega sadja (v tem receptu – pomaranče in grozdje)
Priprava
Testo pripravimo tako, da v mešalniku dobro premešamo vse sestavine, razmažemo na pladenj dehidratorja in sušimo pri temperaturi 46 ºC približno 6-8 ur na eni strani, nakar obrnemo in sušimo še kakšno uro na drugi strani.
Omlete so lahko okrogle oblike, jaz sem jih razmazal čez celotno površino pladnja in na koncu razdelil na manjše kvadrate.
Za nadev v mešalnik damo indijske oreščke, banane in agavin sirup. Mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi in vanjo vmešamo narezano sadje.
Vsako omleto nadevamo s približno enako količino nadeva in postavimo v hladilnik za pol ure. Postrežemo okrašeno s sadjem.
Dober tek!