Ingverjevi kruhki
Kruhki
- 1,5 skodelice mandljev
- 0,5 skodelice dateljnov
- 2 jž agave
- 1 izravnana čž ingverja
- 0,5 izravnane čž klinčkov
- 0,5 izravnane čž muškatnega oreščka
- 0,5 izravnane čž cimeta
- 0,5 izravnane čž vanilije
- 1 palec dolg košček svežega ingverja
V mešalniku fino zmešamo mandlje, nato dodamo še ostale sestavine (svež ingver pred tem drobno nasekljamo).
![](https://www.presno.si/wp-content/uploads/2012/11/ingverjevi_kruhki.jpg)
Glazura
- 1 skodelica indijskih oreščkov
- 5 jž vode
- 1 jž agave
- 1 jž limoninega soka
- 1 jž kokosove maščobe
Vse sestavine (kokosovo maščobo dodamo staljeno) premešamo v blenderju, da dobimo gladko maso.
Priprava
Maso za kruhke razvaljamo v 0,5 cm debelo kompaktno plast iz katere z modelčki oz. drugim pripomočkom oblikujemo poljubne figurice (snežene može, smrečice, hiške, angelčke,…). Sušimo jih v dehidratorju na 46°C, skupaj štiri ure na obeh straneh.
Kot vrečke za shranjevanje živil napolnimo z glazuro in jo postavimo v hladilnik za nekaj ur. Kot vrečke na koncu odrežemo in skozi nekaj milimetrov široko odprtino okrasimo že ohlajene kruhke.