Vroča čokolada z ingverjem
Sestavine
- 70 g indijskih oreščkov
- 50 g datljev
- 2,5 dl vode
- 3 jž kakava v prahu
- 2 čž ingverja v prahu (ali približno 1 cm svežega)
- 1 čž vanilije v prahu
- 1 čž kardamoma
Priprava
Vse sestavine dobro premešaj v blenderju do gladkega. Indijske oreščke lahko po želji predhodno namakaš 2 – 4 ure. V kolikor so datlji precej suhi je dobro tudi te namočiti v mlačni vodi, da se lažje zblendajo. Pri pripravi vroče čokolade sem uporabil blender Optimum 9400.
Če želiš, da je vroča čokolada nekoliko topla jo blendaj tolko časa, da se rahlo segreje. Sicer pa bo ingver poskrbel za občutek topline.
Količine zadoščajo za eno osebo.
Dober tek!
Partner Presno.si in SKETA.si ja družba Mercator.
Recept je zate pripravil Sašo Šketa