Jabolčni štrudelj

Sestavine

  • 1 skodelica mandljev in/ali lešnikov
  • 1 skodelica dateljnov
  • eno večje jabolko
  • pol skodelice rozin
  • 1 čž cimeta
  • sok ene limone

Priprava

Mandlje oz. lešnike po želji za nekaj ur namočimo. V mešalniku sestavine dobro zmešamo, da dobimo lepljivo maso. Jabolko naribamo in rahlo umešamo rozine, ki jih prej lahko tudi namočimo za eno uro, cimet ter sok limone.

Testo položimo na peki papir (s katerim si nato pomagamo pri zavijanju) in razvaljamo ali s prsti oblikujemo v nekaj milimetrov debelo pravokotno obliko. Nadev razdelimo po vsej površini, prazen pustimo le 5 cm širok rob, kjer bomo štrudelj na koncu zavili skupaj. Zavijemo, za dekoracijo posipamo s kokosovo moko in postrežemo.

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

Morda ti bo všeč tudi:

(Visited 80 times, 1 visits today)