Jabolčni štrudelj

Thursday, 16. September 2010

Jabolčni štrudelj

Testo

  • 1 skodelica mandljev in/ali lešnikov
  • 1 skodelica dateljnov

Mandlje oz. lešnike po želji za nekaj ur namočimo. V mešalniku sestavine dobro zmešamo, da dobimo lepljivo maso.

Nadev

  • eno večje jabolko
  • pol skodelice rozin
  • 1 čž cimeta
  • sok ene limone

Jabolko (seveda) naribamo ter rahlo umešamo rozine, ki jih prej lahko tudi namočimo za eno uro, cimet ter sok limone.

Priprava

Testo položimo na peki papir (s katerim si nato pomagamo pri zavijanju) in razvaljamo ali s prsti oblikujemo v nekaj milimetrov debelo pravokotno obliko. Nadev razdelimo po vsej površini, prazen pustimo le 5 cm širok rob, kjer bomo štrudelj na koncu zavili skupaj. Zavijemo in postrežemo.

Tokrat gredo vse pohvale za odličen recept forumašem strani Presni Svet. ;)

Morda ti bo všeč tudi:


želiš biti na tekočem?

Obvestila lahko prejemaš po e-pošti,
ali se naročiš na RSS vir.