Polnjene paprike s curryjem
Količine zadoščajo za tri do štiri osebe.

Nadev za 8-9 srednje velikih paprik
- 100g suhih paradižnikov
- 100g sončničnih semen
- 180g korenja
- 240g bučk
- srednje velika čebula
- jž curryja
- čž agavinega sirupa
- 2 jž olivnega olja
Sončnična semena in posušen paradižnik najprej namakamo nekaj ur. Ta korak lahko tudi preskočimo, v kolikor se nam mudi.
Vse sestavine dobro zmešamo v mešalniku in nadevamo v paprike. Količina nadeva okvirno zadošča za devet srednje velikih paprik.
Priporočeno je, da paprike postrežemo razpolovljene, saj jih je tako veliko lažje rezati. Paprike brez težav počakajo tudi kakšen dan v hladilniku. Pravzaprav so naslednji dan še nekoliko bolj okusne 🙂
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa
