Polnjene paprike s curryjem

Količine zadoščajo za tri do štiri osebe.

Nadev za 8-9 srednje velikih paprik

  • 100g suhih paradižnikov
  • 100g sončničnih semen
  • 180g korenja
  • 240g bučk
  • srednje velika čebula
  • jž curryja
  • čž agavinega sirupa
  • 2 jž olivnega olja

Sončnična semena in posušen paradižnik najprej namakamo nekaj ur. Ta korak lahko tudi preskočimo, v kolikor se nam mudi.

Vse sestavine dobro zmešamo v mešalniku in nadevamo v paprike. Količina nadeva okvirno zadošča za devet srednje velikih paprik.

Priporočeno je, da paprike postrežemo razpolovljene, saj jih je tako veliko lažje rezati. Paprike brez težav počakajo tudi kakšen dan v hladilniku. Pravzaprav so naslednji dan še nekoliko bolj okusne 🙂

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi