“Prekmurska” gibanica

Testo

Dateljne namočimo v vodi za pol ure, odcedimo in zmešamo skupaj z mandlji, da dobimo gladko maso.

Makov nadev

Mak zmeljemo v kavnem mlinčku in dobro premešamo v mešalniku skupaj s preostalima sestavinama.

Skutin nadev

  • 300g makadamij
  • malo vanilije
  • sok pol limone

Makedamije namočimo v vodi za osem ur, odcedimo in dobro premešamo v mešalniku skupaj s preostalima sestavinama.

Orehov nadev

  • 200g orehov
  • 100g dateljnov
  • sok pol limone

Orehe namočimo v vodi za osem ur, odcedimo in in dobro premešamo v mešalniku skupaj s preostalima sestavinama.

Jabolčni nadev

  • 500g jabolk
  • cimet
  • sok pol limone

Jabolka naribamo, dodamo cimet in sok pol limone ter rahlo premešamo.

Priprava

Testo s prsti oblikujemo v pravokotnik velikosti 20x20cm ter nanj razmažemo prvo polovico makovega nadeva, sledi polovica skutinega, orehovega in jabolčnega nadeva. Drugo polovico makovega nadev enakomerno potresemo po jabolčnem nadevu nato pa s prsti previdno oblikujemo v gladko plast, enako ponovimo s skutinim in orehovim nadevom ter zaključimo z jabolčnim nadevom. Postrežemo.

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi