“Prekmurska” gibanica
Testo
Dateljne namočimo v vodi za pol ure, odcedimo in zmešamo skupaj z mandlji, da dobimo gladko maso.
Makov nadev
- 200g maka
- 100g dateljnov
- sok pol limone
Mak zmeljemo v kavnem mlinčku in dobro premešamo v mešalniku skupaj s preostalima sestavinama.
Skutin nadev
- 300g makadamij
- malo vanilije
- sok pol limone
Makedamije namočimo v vodi za osem ur, odcedimo in dobro premešamo v mešalniku skupaj s preostalima sestavinama.
Orehov nadev
- 200g orehov
- 100g dateljnov
- sok pol limone
Orehe namočimo v vodi za osem ur, odcedimo in in dobro premešamo v mešalniku skupaj s preostalima sestavinama.
Jabolčni nadev
- 500g jabolk
- cimet
- sok pol limone
Jabolka naribamo, dodamo cimet in sok pol limone ter rahlo premešamo.
Priprava
Testo s prsti oblikujemo v pravokotnik velikosti 20x20cm ter nanj razmažemo prvo polovico makovega nadeva, sledi polovica skutinega, orehovega in jabolčnega nadeva. Drugo polovico makovega nadev enakomerno potresemo po jabolčnem nadevu nato pa s prsti previdno oblikujemo v gladko plast, enako ponovimo s skutinim in orehovim nadevom ter zaključimo z jabolčnim nadevom. Postrežemo.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa