Jagodna torta z meto
Sestavine
OSNOVA

- 100 g orehov
- 50 g kokosove moke
- 60 g datljev
- ščepec soli
NADEV
- 300 g jagod
- 150 g indijskih oreščkov
- 2 jž agavinega sirupa
- 2 jž kokosovega olja
- sok polovice limone
- sveža meta
Priprava
Za osnovo v mešalniku dobro premešamo orehe, kokosovo moko, datlje in sol. Enakomerno razporedimo po tortnem modelu. Količine zadoščajo za model premera 20 cm.
Nadev pripravimo v dveh delih. Najprej premešamo 150 g (polovico) jagod, indijske oreščke, kokosovo olje, agavin sirup in limonin sok. Razporedimo po osnovi.
Zgornjo plast pripravimo tako, da zmešamo preostanek jagod in jim po želji dodamo drobno nasekljano meto. Preljemo po torti, lahko tudi nekoliko vmešamo v nadev.
Torto zamrznemo in postrežemo. Hranimo v zamrzovalniku.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa
