Lahka čokoladna torta
Polepšaj si dan z lahko čokoladno torto. S svojo cheesecake teksturo je ta sladica resnično lahkotna, lahko pa jo dvigneš še s prelivom iz jagodičevja.
Sestavine
OSNOVA
- 150 g mandljev
- 3 jž kokosovega olja
- 1 jž agavinega sirupa (ali sladila po okusu)
- 2 jž kakava v prah
NADEV
- 50 g kokosove moke
- 50 g mandljev
- 3,5 dl vode
- 40 g kakavovega masla (lahko tudi kokosovo olje)
- 5-7 jž agavinega nektarja (ali sladila po okusu)
- 6 jž kakava v prahu
- jž vanilije v prahu
- ščepec soli
- 5 g agar agar-ja (1 žlica)
- 1 dl vode
Priprava
- mandlje za osnovo v mešalniku zmešaj v fino moko
- dodaj stopljeno kokosovo olje, kakav in agavo in dobro premešaj
- enakomerno razporedi po tortnem modelu (v receptu uporabljen model premera 20 cm)
- za nadev dobro zmešaj kokosovo moko, vodo in mandlje v blenderju (pri pripravi uporabljen blender Optimum 9400)
- dodaj stopljeno kakavovo maslo, agavo, vanilijo in sol in ponovno dobro premešaj
- v 1 dl hladne vode vmešaj žlico agar agar-ja in ob mešanju segrej tik do vretja
- prilij k mešanici za nadev in ponovno premešaj
- nadev je končan, prelij ga po osnovi in postavi v hladilnik za pol ure, da se strdi
- torto pred serviranjem okrasi z jagodičevjem
- hrani v hladilniku
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa