Melonina panna cotta z jagodičevjem

Panna cotta je ena izmed enostavnejših sladic. Pripraviš jo lahko z rastlinsko smetano, kokosovim mlekom ali navadno smetano. Tokrat je za dodatno svežino dodan še grški jogurt. Poskusi to osvežilno poletno sladico.

Sestavine:

  • Polovica melone
  • 250 ml sladke smetane (ali rastlinske smetane)
  • 125 ml grškega jogurta (ali veganska različica)
  • 3 žlice medu
  • 6 lističev želatine ali žlica agar agar
  • 100 g borovnic
  • 100 g robid

Priprava:

  1. Melono očisti in nareži na srednje velike koščke
  2. Lističe želatine namoči v mlačni vodi
  3. V mešalniku zmešaj melono, sladko smetano, grški jogurt in med
  4. Odcedi lističe želatine, jih dodaj v blender in dobro premešaj
  5. V kolikor delaš z agarjem tega dodaj v manjšo količino vode in segrej do vretja, nato vmešaj v maso in dobro premešaj
  6. Nalij v posodice in pusti stati nekaj ur v hladilniku
  7. Postrezi z jagodičevjem

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi