Melonina panna cotta z jagodičevjem
Panna cotta je ena izmed enostavnejših sladic. Pripraviš jo lahko z rastlinsko smetano, kokosovim mlekom ali navadno smetano. Tokrat je za dodatno svežino dodan še grški jogurt. Poskusi to osvežilno poletno sladico.
Sestavine:
- Polovica melone
- 250 ml sladke smetane (ali rastlinske smetane)
- 125 ml grškega jogurta (ali veganska različica)
- 3 žlice medu
- 6 lističev želatine ali žlica agar agar
- 100 g borovnic
- 100 g robid
Priprava:
- Melono očisti in nareži na srednje velike koščke
- Lističe želatine namoči v mlačni vodi
- V mešalniku zmešaj melono, sladko smetano, grški jogurt in med
- Odcedi lističe želatine, jih dodaj v blender in dobro premešaj
- V kolikor delaš z agarjem tega dodaj v manjšo količino vode in segrej do vretja, nato vmešaj v maso in dobro premešaj
- Nalij v posodice in pusti stati nekaj ur v hladilniku
- Postrezi z jagodičevjem
Dober tek!