Panna cotta z malinami

Sestavine

  • 200 g mandljev
  • 7 dl vode
  • 3 jž kokosovega olja
  • 5 jž agave
  • agar agar

Priprava

Mandlje sprva namakamo in jih po želji tudi oluščimo. Skupaj z vodo jih v blenderju dobro zmešamo tako, da dobimo mandljevo mleko. Precedimo in odstavimo pulpo. Mandljevemu mleku dodamo kokosovo olje, agavo in približno polovico pulpe, ki je ostala od priprave mleka. Prelijemo v blender.

Ločeno pripravimo agar agar. Žlico agarja dodamo v deciliter vrele vode, dobro premešamo in pustimo, da se rahlo ohladi. Mešanico nato dodamo k preostalim sestavinam v blender in dobro premešamo.

Prelijemo v kozarčke in ohladimo. Na koncu okrasimo z malinami ali drugim sezonskim sadjem.

Hranimo v hladilniku.

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi