Panna cotta z malinami
Sestavine
- 200 g mandljev
- 7 dl vode
- 3 jž kokosovega olja
- 5 jž agave
- agar agar
Priprava
Mandlje sprva namakamo in jih po želji tudi oluščimo. Skupaj z vodo jih v blenderju dobro zmešamo tako, da dobimo mandljevo mleko. Precedimo in odstavimo pulpo. Mandljevemu mleku dodamo kokosovo olje, agavo in približno polovico pulpe, ki je ostala od priprave mleka. Prelijemo v blender.
Ločeno pripravimo agar agar. Žlico agarja dodamo v deciliter vrele vode, dobro premešamo in pustimo, da se rahlo ohladi. Mešanico nato dodamo k preostalim sestavinam v blender in dobro premešamo.
Prelijemo v kozarčke in ohladimo. Na koncu okrasimo z malinami ali drugim sezonskim sadjem.
Hranimo v hladilniku.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa