Čokoladni cheesecake
Sestavine
OSNOVA
- 400 g indijskih oreščkov
- 5 jž kokosovega olja
- 70 g kakava v prahu
- sok ene limone
- 6 jž agavinega sirupa
- vanilija v prahu
- ščepec soli
GLAZURA
- 100 g datljev
- 3 jž kokosovega olja
- vanilija v prahu
- voda po potrebi
- sveže sezonsko sadje za okras
Priprava
Vse sestavine za osnovo dobro premešamo v blenderju ali mešalniku. Priporočljivo je, da indijske oreščke predhodno namakamo vsaj štiri ure. Ko dobimo gladko zmes jo razporedimo po tortnem modelu z odstranljivim dnom (v receptu uporabljen model premera 20 cm).
Postavimo v zamrzovalnik za nekaj ur. Osnova mora zamrzniti tolko, da se jo zlahka odstrani z modela.
Naknadno pripravimo glazuro. Vse sestavine zmešamo v mešalniku do čim bolj gladke teksture. Premažemo vrh torte in okrasimo s sezonskim sadjem.
Hranimo v hladilniku.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa