Lahka čokoladna torta

Polepšaj si dan z lahko čokoladno torto. S svojo cheesecake teksturo je ta sladica resnično lahkotna, lahko pa jo dvigneš še s prelivom iz jagodičevja.

Sestavine

OSNOVA

  • 150 g mandljev
  • 3 jž kokosovega olja
  • 1 jž agavinega sirupa (ali sladila po okusu)
  • 2 jž kakava v prah

NADEV

  • 50 g kokosove moke
  • 50 g mandljev
  • 3,5 dl vode
  • 40 g kakavovega masla (lahko tudi kokosovo olje)
  • 5-7 jž agavinega nektarja (ali sladila po okusu)
  • 6 jž kakava v prahu
  • jž vanilije v prahu
  • ščepec soli
  • 5 g agar agar-ja (1 žlica)
  • 1 dl vode
Lahka čokoladna torta

Priprava

  1. mandlje za osnovo v mešalniku zmešaj v fino moko
  2. dodaj stopljeno kokosovo olje, kakav in agavo in dobro premešaj
  3. enakomerno razporedi po tortnem modelu (v receptu uporabljen model premera 20 cm)
  4. za nadev dobro zmešaj kokosovo moko, vodo in mandlje v blenderju (pri pripravi uporabljen blender Optimum 9400)
  5. dodaj stopljeno kakavovo maslo, agavo, vanilijo in sol in ponovno dobro premešaj
  6. v 1 dl hladne vode vmešaj žlico agar agar-ja in ob mešanju segrej tik do vretja
  7. prilij k mešanici za nadev in ponovno premešaj
  8. nadev je končan, prelij ga po osnovi in postavi v hladilnik za pol ure, da se strdi
  9. torto pred serviranjem okrasi z jagodičevjem
  10. hrani v hladilniku

Dober tek!

Lahka čokoladna torta

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi