Marcipanove G-točke

Za marcipan potrebujemo:

  • skodelico mandljev
  • 1/2 skodelice agavinega sirupa
  • skodelico kokosove moke

Mandlje po želji namakamo štiri ure, jih olupimo (tukaj pride namakanje prav) in zmeljemo na drobno. Skupaj s kokosovo moko in agavinim sirupom dobro premešamo v mešalniku, tako da dobimo gosto, gladko zmes.

Čokoladni preliv:

  • skodelico kokosovega olja
  • skodelico kakava v prahu
  • 1/4 skodelice agavinega sirupa
  • 1/2 čž muškatnega oreščka

Kokosovo olje stopimo s pomočjo tople vode, dodamo kakav, agavo in muškatni orešček in ob tem ves čas mešamo.

Pripava:

Marcipan poljubno oblikujemo in na sredino vsakega koščka dodamo goji jagodo. Oblijemo s čokolado (ali namočimo v čokolado) in postavimo na papir za peko. Postavimo v hladilnik in počakamo, da se čokolada strdi.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi