Marcipanove G-točke
Za marcipan potrebujemo:
- skodelico mandljev
- 1/2 skodelice agavinega sirupa
- skodelico kokosove moke
Mandlje po želji namakamo štiri ure, jih olupimo (tukaj pride namakanje prav) in zmeljemo na drobno. Skupaj s kokosovo moko in agavinim sirupom dobro premešamo v mešalniku, tako da dobimo gosto, gladko zmes.
Čokoladni preliv:
- skodelico kokosovega olja
- skodelico kakava v prahu
- 1/4 skodelice agavinega sirupa
- 1/2 čž muškatnega oreščka
Kokosovo olje stopimo s pomočjo tople vode, dodamo kakav, agavo in muškatni orešček in ob tem ves čas mešamo.
Pripava:
Marcipan poljubno oblikujemo in na sredino vsakega koščka dodamo goji jagodo. Oblijemo s čokolado (ali namočimo v čokolado) in postavimo na papir za peko. Postavimo v hladilnik in počakamo, da se čokolada strdi.
Dober tek!