Dvojni čokoladni browniji
Sestavine
OSNOVA
- 200 g mandljev
- 200 g datljev
- 70 g orehov
- 50 g kakava v prahu
- 1 čz vanilije v prahu
- 1/2 čž soli
- 3-5 jž vode
ČOKOLADA
- 120 g kokosovega masla
- 50 g kakava v prahu
- 6 jž kokosovega olja
- 1 dcl agavinega sirupa
- 1 čž vanilije v prahu
Priprava
Mandlje in datlje dobro premešamo v mešalniku. Dodamo kakav, vodo, vanilijo in sol in ponovno premešamo. Orehe ločeno zdrobimo na manjše koščke in ročno vmešamo k preostali masi. Osnovo razporedimo po kvadratnem modelu za peko, uporabimo lahko tudi tortni model.
Za čokolado najprej pripravimo kokosovo maslo. Tega dobimo tako, da v mešalniku nekaj minut mešamo 120 g kokosove moke, kateri dodamo žlico kokovega olja. Mešamo dokler se zmes nekoliko ne utekočini. Odstavimo in dodamo še 6 žlic kokosovega olja, kakav, agavo in vanilijo. Dobro premešamo.
Čokolada ima lahko zaradi večje količine kokosa po njem izrazit okus. V kolikor se želimo temu izogniti uprabimo kokosovo olje brez okusa.
Čokolado enakomerno prelijemo čez osnovo in postavimo v hladilnik čez noč. Narežemo in postrežemo.
Dober tek!
Partner Presno.si in SKETA.si ja družba Mercator.
Recept je zate pripravil Sašo Šketa