Dvojni čokoladni browniji

Sestavine

OSNOVA

ČOKOLADA

  • 120 g kokosovega masla
  • 50 g kakava v prahu
  • 6 jž kokosovega olja
  • 1 dcl agavinega sirupa
  • 1 čž vanilije v prahu

Priprava

Mandlje in datlje dobro premešamo v mešalniku. Dodamo kakav, vodo, vanilijo in sol in ponovno premešamo. Orehe ločeno zdrobimo na manjše koščke in ročno vmešamo k preostali masi. Osnovo razporedimo po kvadratnem modelu za peko, uporabimo lahko tudi tortni model.

Za čokolado najprej pripravimo kokosovo maslo. Tega dobimo tako, da v mešalniku nekaj minut mešamo 120 g kokosove moke, kateri dodamo žlico kokovega olja. Mešamo dokler se zmes nekoliko ne utekočini. Odstavimo in dodamo še 6 žlic kokosovega olja, kakav, agavo in vanilijo. Dobro premešamo.

Čokolada ima lahko zaradi večje količine kokosa po njem izrazit okus. V kolikor se želimo temu izogniti uprabimo kokosovo olje brez okusa.

Čokolado enakomerno prelijemo čez osnovo in postavimo v hladilnik čez noč. Narežemo in postrežemo.

Dober tek!

Partner Presno.si in SKETA.si ja družba Mercator.

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi