Hruškova torta
Sestavine
OSNOVA
- 150 g mandljev
- 150 g datljev
- 2 čž cimeta v prahu
NADEV
- 3 hruške
- 200 g indijskih oreščkov
- 150 g datljev
- 4 jž kokosovega olja
- 2 čž cimeta v prahu
- čž kardamoma
Priprava
Za osnovo torte dobro zmeljemo mandlje in datlje. Za dodatno aromo dodamo še cimet, lahko tudi kakav v prahu in premešamo. Razporedimo po tortnem modelu. Količine v tem receptu zadoščajo za model premera 20 cm.
Za nadev uporabimo indijske oreščke, ki smo jih namakali čez noč. Dodamo olupljene hruške, datlje, kokosovo olje, cimet v prahu in kardamom. Vse dobro premešamo in razporedimo po osnovi. Torto lahko po želji okrasimo še s čokoladno glazuro, kakavom v prahu, zdrobljenimi mandlji.
Postavimo čez noč v hladilnik in postrežemo.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa