Hruškova torta

Sestavine

OSNOVA

  • 150 g mandljev
  • 150 g datljev
  • 2 čž cimeta v prahu

NADEV

  • 3 hruške
  • 200 g indijskih oreščkov
  • 150 g datljev
  • 4 jž kokosovega olja
  • 2 čž cimeta v prahu
  • čž kardamoma

Priprava

Za osnovo torte dobro zmeljemo mandlje in datlje. Za dodatno aromo dodamo še cimet, lahko tudi kakav v prahu in premešamo. Razporedimo po tortnem modelu. Količine v tem receptu zadoščajo za model premera 20 cm.

Za nadev uporabimo indijske oreščke, ki smo jih namakali čez noč. Dodamo olupljene hruške, datlje, kokosovo olje, cimet v prahu in kardamom. Vse dobro premešamo in razporedimo po osnovi. Torto lahko po želji okrasimo še s čokoladno glazuro, kakavom v prahu, zdrobljenimi mandlji.

Postavimo čez noč v hladilnik in postrežemo.

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi