Kivijeva strnjenka z meliso, pistacijami in medom
Sveža kivijeva strnjenka z meliso je lahkotna sladica, ki jo dopolnijo pistacije z medom. Privošči si kozarec zdravja in sonca. Količine zadoščajo za 4 porcije.
Sestavine
- 4 kiviji
- 400 ml kokosovega mleka
- šop sveže melise
- 50 ml agavinega sirupa
- 50 g pistacij
- 3 žlice medu
- žlička agar agarja
- ščep soli
Postopek
- kivije olupi in odstrani sredice
- v blenderju premešaj kokosovo mleko, kivi in svežo meliso do gladkega in precedi skozi cedilo
- dodaj agavin sirup in sol; dobro premešaj
- v kozico dodaj pol decilitra vode in žličko agar agarja
- vodo in agar dobro premešaj in segrej do vretja
- mešanico agarja nato vmešaj k preostali, dobro premešaj in vlij v kozarčke
- postavi v hladilnik in počakaj eno uro, da se dobro strdi
- okrasi z nasekljanimi pistacijami in medom
Dober tek!