Sacher torta
Osnova
- 150g brazilskih oreščkov
- 100g dateljnov
Sestavini premešamo v mešalniku.
Biskvit
- 225g dateljnov
- 1 – 1,5 dl vode
- 60g kakava v prahu
- 1 avokado
Dateljne premešamo z vodo do gladkega. Vmešamo kakav, na koncu pa še avokado.
Marelična marmelada
- 250g suhih marelic
- 0,8dl jabolčnega soka
Premešamo do gladkega.
Čokoladna glazura
- 30g kokosove maščobe
- 25g kakava v prahu
- 3jž agave
V večji posodi počasi segrevamo vodo, ki naj ne bi presegla 46°C. Vanjo postavimo drugo posodo, v kateri najprej stopimo kokosovo maščobo, nato pa vmešamo kakav in na koncu še agavo.
Priprava
Priporočamo uporabo tortnega modela s premičnim dnom, premera 20cm. Da se pri rezanju torte izognemo praskam na dnu modela pa je še boljše, da obroč položimo na primerno površino, na kateri bomo torto kasneje rezali oz. hranili.
- plast: znotraj obroča vtisnemo osnovno mešanico dateljnov in oreščkov
- plast: razmažemo polovico biskvita
- plast: enakomerno razporedimo polovico marelične marmelade, ki jo previdno razmažemo
- plast: razmažemo drugo polovico biskvita
- plast: razmažemo preostalo marmelado
- plast: razmažemo še čokoladno glazuro
Preden snamemo obroč, torto za nekaj časa postavimo v hladilnik, da se okusi med seboj prepojijo in postane bolj kompaktna.