Čokoladni kolač s pistacijami
Osnova
- 100 gramov dateljnov
- 100 gramov mandljeve moke
- 1 banana
Čokolada
- 100 gramov kakavovega masla
- 50 gramov kakava v prahu
- 2 čž pomarančne lupinice
- vanilija
Nadev
- 50 g pistacij
Priprava
Za osnovo pripravimo 100 gramov mandljeve moke in jo rahlo premešamo z banano in dateljni.

Vmes na rahlem ognju stopimo kakavovo maslo, dodamo kakav, lecitin, mesquite (lahko ga nadomestimo z agavinim nektarjem), pomarančno lupinico, vanilijo in dobro premešamo. Še toplo in tekočo čokoladno zmes prilijemo k ostali masi in mešamo v mešalniku do gladkega.
Ko se masa zgosti dodamo cele oluščene pistacije in z rokami pregnetemo. Na tej točki lahko dodamo tudi kakšno suho sadje ali karkoli imamo pri roki.
Oblikujemo v kolač (ali po želji), za pol ure odložimo v hladilnik in postrežemo.
Dober tek!