Bananine palačinke z nutelo
Sestavine zadoščajo za 4 precej nasitne palačinke.
Palačinke
- pet zrelih banan
- pol skodelice rozin
Banane in rozine vržemo v mešalnik in jih mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. To razmažemo na teflex papir (peki papir za večkratno uporabo) in jih sušimo v dehidratorju 8-10 ur. Palačinke nato obrnemo in jih sušimo še na drugi strani kakšno uro.
Mimogrede, v kolikor se odločate za nakup dehidratorja, priporočam model Excalibur. Odslej je na voljo tudi v Sloveniji (@barbarella.si).
Čokoladni nadev z lešniki – Nutela
- pol avokada
- 6 jž kakava v prahu
- 12 dateljnov
- pol čz vanilije v prahu
- 10 jž agavinega sirupa
- pest lešnikov
V mešalniku najprej do gladkega zmešamo vse razen lešnikov. Te dodamo na koncu in jih zmešamo do željene velikosti. Priporočam, da pustite malce večje koščke lešnikov, saj hrustljava tekstura doda sladici dinamičnost.
Palačinke namažemo in postrežemo.
Dober tek!