Čokoladna torta z jagodami
Presna torta za resne ljubitelje čokolade. Hitro pripravljena, še hitreje pa jo zmanjka. Poleg čokolade pa seveda zvrhan kup svežih jagod, ki jih pa lahko nadomestiš tudi s poljubnim jagodičevjem.

Sestavine
OSNOVA
- 150 g indijskih oreščkov
- 150 g datljev
- 2 jž kakava v prahu
- ščepec soli
NADEV
- trije manjši avokadi
- 10 jž kakava v prahu
- 3 jž agavinega sirupa
- 0,5 do 1 dl vode
- vanilija v prahu ali ekstrakt
- 100 g datljev
- 1/2 do 1 kilograma jagod
Priprava
Za osnovo v mešalniku enakomerno premešaj indijske oreščke, datlje, kakav in sol. Razporedi po dnu tortnega modela (v receptu sem uporabil model premera 20 cm).
Za nadev v blenderju (uporabil sem visoko hitrostni blender Optimum 9400) do gladkega premešaj avokade, kakav, agavin sirup, vodo, datlje in vanilijo. Približno polovico kilograma jagod nareži na tanjše rezine in z njimi v celoti prekrij osnovo za torto. Čokoladni nadev razporedi čez plast jagod in postavi v hladilnik za pol ure.
Preostale jagode uporabi za dekoracijo torte in po želji prelij s čokoladnim prelivom.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa