After Eight
Za srednje velik pladenj presnih čokoladic After Eight potrebujemo:
Čokolada
- skodelica kakava v prahu
- skodelica kokosovega olja
- 1/4 skodelice agavinega sirupa
Metin nadev
- 80g sveže mete
- skodelica namočenih mandljev
- pol skodelice agavinega sirupa
- jž surovega kokosovega olja
Priprava
Kokosovo olje raztopimo pri zmerni temperaturi (pazimo, da ne presežemo 47°C), vanj postopno vmešamo kakav in agavin sirup. Polovico mase namažemo na pladenj in za nekaj minut postavimo v zamrzovalnik.
Vmes pripravimo metin nadev, tako da vse sestavine dobro premešamo v blenderju ali mešalniku.
Pladenj s prvo plastjo čokolade vzamemo z zamrzovalnika. Čokolado enakomerno premažemo z metinim nadevom in vse skupaj prelijemo s preostankom čokoladne mase. Razrežemo na poljubno velike kvadrate.
Hranimo v zamrzovalniku in postrežemo hladno.
Dober tek!