Limonina matcha torta z makom in pistacijo
Presne torte so tako zelo enostavne za pripravo. Vse kar potrebuješ za tole limonino-matcha poslastico je nekaj sestavin in slabo uro časa. Dobra volja bo pa prišla kar sama po sebi.

Sestavine za torto premera 20 cm:
Za osnovo:
- 100 g mletih mandljev
- 50 g datljev
- 2 žlici maka
- žlica javorjevega sirupa
- dve žlici stopljenega kokosovega olja
- ščep ali dva soli (ideja je, da se sol malenkost okusi pri končani torti)
Za limonin nadev:
- 150 g namočenih indijskih oreščkov (namoči za vsaj pol ure)
- 4 žlice stopljenega kokosovega olja
- sok ene limone
- žlička limonine lupinice
- 5 žlic javorjevega sirupa
- pol žličke vanilije (lahko tudi ekstrakt)
- 5 žlic maka
- voda po potrebi
Za matcha nadev:
- 100 g pistacij
- 50 g namočenih indijskih oreščkov
- 5 žlic stopljenega kokosovega olja
- žlička matche v prahu
- 3 žlice javorjevega sirupa
Priprava:
- najprej v mešalniku dobro zmešaj mlete mandlje, datlje, javorjev sirup, sol in kokosovo olje
- nato dodaj še mak in premešaj
- maso za nadev razporedi v pekač premera 20 cm, prekrit s papirjem za peko
- s prsti ali žlico nekoliko potisni maso, da se oblijuje tortna osnova in vse skupaj odstavi v hladilnik
- za limonin nadev premešaj vse sestavine razen maka v blenderju
- na ročno vmešaj mak, limonin nadev prelij po torti in postavi v zamrzovalnik
- vmes pripravi še matcha nadev tako, da ponovno zmešaš vse sestavine do gladkega v blednerju
- ko se limonina plast dovolj ohladi jo prelij še z matcha nadevom in ponovno ohladi
- torto pred serviranjem okrasi še z grobo nasekljanimi pistacijami
Dober tek!