Ajdovi kruhki
Potrebujemo:
- 500g ajde
- 3 bučke
- 3 korenje
- skodelica lanenih semen
- 1 čebula
Ajdo namočimo čez noč, po želji pa njeno hranilno vrednost še povečamo tako, da jo pustimo kaliti dan ali dva. Lanena semena zmeljemo v kavnem mlinčku. Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku z »S« rezilom, da dobimo gladko maso.
Maso porazdelimo na dva teflex ali peki papirja ter sušimo v sušilniku pri 46°C. Po treh urah maso obrnemo, odstranimo teflex papir ter jo razrežemo na primerno velike kose. Sušimo še 12 ur. Kruhke obložimo s svežo zelenjavo in si tako zagotovimo okusne prigrizke skozi ves dan.
Morda ti bo všeč tudi:
- Ingverjevi kruhki
- Čokoladni prigrizki
- Samosas – zelenjavni zvitki
- Bananine palačinke z nutelo
- Grozdjeled