Kremna bučna juha

Za 3-4 osebe potrebujemo:

  • 600g hokkaido buče
  • pol avokada
  • eno steblo zelene
  • četrtina skodelice rozin
  • 1 jž currya
  • 1 jž kumine
  • 7dl vode

Manjšo hokkaido bučo olupimo, odstranimo peščišče in razrežemo na srednje velike koščke. Polovico avokada olupimo, nato vse sestavine premešamo v blenderju pri visoki hitrosti, da dobimo gladko kremno juho.

Dekoracija

  • pol skodelice suhih bučnih semen
  • 4 jž bučnega olja
  • manjšo čebulo

Juho postrežemo v globokem krožniku. Okrasimo jo z grobo mletimi suhimi bučnimi semeni, drobno narezano čebulo, ravno dovolj veliko, da malo zahrustlja. Prelijmo z bučnim oljem.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi